Wilt u een nieuwe WOZ-bezitstabel uploaden in het portaal voor de dVi en heeft u al andere gegevens voor de dVi ingevoerd?

Na controle kan het voor komen dat Aw en/of WSW de corporatie verzoeken om een nieuwe versie van de dVi aan te leveren. Dit kan vrij eenvoudig door een aangeleverd rapport te kopiëren (onder status van aanlevering). Het maakt niet uit of u daarvoor de (reeds verzonden) rapportage aan het WSW, Aw of BZK kiest, deze zijn gelijk aan elkaar. Deze kunt u na het kopiëren vinden onder ‘voltooide rapportages’.

Moet u correcties doorvoeren in de dVi-rapportage? Dan kunt u kiezen voor de knop 'rapportage bewerken'. Na bewerking kunt u de rapportage weer voltooien en opnieuw indienen.

Volg hiervoor dan de volgende stappen:

1. Zorg dat alle validaties in het portaal zijn opgelost.

2. Download bij  'Voltooide rapportages' het xbrl-bestand.

3. Ga naar 'WOZ-bezitstabel valideren' en kies voor 'Upload het csv-bestand en download het xbrl-bestand'.

4. Selecteer het csv-bestand dat u wil samenvoegen met het xbrl-bestand.

5. Kies 'Ja, ik heb al een xbrl-bestand dat ik wil uploaden', selecteer het xbrl-bestand dat u heeft gedownload en upload vervolgens beide bestanden.

6. Download het nieuwe xbrl-bestand.

7. Importeer dit xbrl-bestand in het portaal dVi2023.

8. U kunt nu verder in het formulier om het te voltooien.